Waarom MediChip?

Er zijn vele redenen om te kiezen voor MediChip. Werken met Real Time Declareren van MediChip biedt in de praktijk namelijk vele voordelen.

 

Voor de patiënt:

Als patiënt weet u precies waar u aan toe bent met Real Time Declareren van MediChip. Bij aanvang van de behandeling bekijkt en bevestigt u samen met de zorgverlener wat de verzxekering vergoedt.

U krijgt duidelijk overzicht en inzicht in de kosten en vergoedingen van uw behandeling. Dat bespaart tijd en onnodige druk door extra telefoontjes met uw zorgverzekeraar.

  

Voor de zorgaanbieder:

MediChip maakt de administratie voor zorgaanbieders sneller en simpeler. Hiermee bespaart u aanzienlijk op tijdrovende administratieve handelingen. Door het Real Time Declareren weet u al vóór de behandeling of de declaratie geheel of gedeeltelijk wordt vergoed.

Bij de declaratie krijgt de zorgaanbieder direct duidelijke retourinformatie. Daarmee weet hij ook meteen of de declaratie correct en geaccepteerd is. De controle op de juistheid van de declaratie vindt dus van te voren al plaats, i.p.v. pas achteraf. Met deze nieuwe technologie krijgt u voortaan direct de juiste informatie en kunt u snel en gemakkelijk declaraties en facturen verwerken.

 

Voor de zorgverzekeraar:

Verwerking van declaraties, debiteurenbeheer en facturering neemt veel tijd in beslag voor zorgverzekeraars. MediChip biedt hiervoor een hoogwaardige en efficiënte ICT oplossing. Met de webservice van MediChip worden alle gegevens over behandelingen door zorgaanbieders elektronisch en in real time naar de zorgverzekeraars gestuurd. Daarmee beschikt de verzekeraar veel sneller over die informatie en kan hij deze informatie dan ook veel sneller verwerken.

 
Zijlbaan 44 | 2352 BN Leiderdorp | +31(0)6 20 97 47 60 | info@medichip.nl | www.medichip.nl