Wie zijn wij?

Wie zijn wij?

MediChip ontwikkelt innovatieve ICT oplossingen voor de zorgsector. De vernieuwende service van MediChip is ontstaan vanuit de dagelijkse praktijk van zelfstandige zorgaanbieders. Real Time Declareren is in de praktijk als eerste getest door fysiotherapiepraktijken en zorgverzekeraar CZ. Die test wees uit dat declaraties en informatie tussen therapeuten en zorgverzekeraar succesvol real time kon worden uitgewisseld met het nieuwe systeem.

 

Koos Dirkse, commercieel directeur

Zorgondernemer. Zowel een geneeskundige (medicijnen, RUL) als een ICT-achtergrond. Ruim 40 jaar ervaring met ICT-ontwikkeling binnen ministeries en de zorg. Initiatiefnemer en voormalig directeur van een ICT-samenwerkingsverband, waarbij een vijftigtal ziekenhuizen waren aangesloten. Koos wil de administraties binnen de zorg tot een minimum beperken en zorgdragen voor een betere toepassing van ICT. De zorgverlener moet zich kunnen bezighouden met de hulpverlening aan patiënten, daar zijn zij voor opgeleid en niet met administraties. Zijn motto: De patiënt moet de laatste beslissing nemen waar het gaat om zijn eigen gegevens en declaraties. Dat zal tevens leiden tot minder 'verschrijvingen' in de zorg. Als commercieel directeur MediChip onderhoudt Koos de contacten met VECOZO, zorgverzekeraars, overheden, zorgorganisaties, huisartsen, tandartsen, medische specialisten, ziekenhuizen en de media.

  

Alex van der Meij, directeur operations

Ondernemer en eigenaar van een aantal sportfysiotherapie-praktijken. Zijn missie is om een 100% waterdicht declaratiesysteem op te zetten voor de gehele gezondheidszorg in Nederland en later in Europa. Dit door een declaratieportaal in het leven te roepen, dat ECHT datgene gaat opleveren, dat het zegt op te leveren, namelijk administratieve lastenvermindering en doen waar je echt goed in bent als zorgverlener: het behandelen van patiënten. Alex baseert zijn kennis vanuit de praktijk en streeft naar snellere uitbetaling en minder administratief werk in de vrije tijd.
In de functie van directeur operations is Alex de spreekbuis voor MediChip naar alle overkoepelende organen, de softwareleveranciers van de zorgprofessionals, de zorgaanbieders in de gezondheidszorg en VECOZO.
 

 


 

 
Zijlbaan 44 | 2352 BN Leiderdorp | +31(0)6 20 97 47 60 | info@medichip.nl | www.medichip.nl